Als je al een paar dagen voor het raam staat te kijken of het weer een beetje vliegbaar is, pak je de kans ook zodra het kan. vorige week had ik ook al op het veld gestaan maar vandaag belde Jasper me om vijf uur “het kan, 14 km per uur” dus ik naar het veld en ja het kon. Snel mijn broer Durk Willem ophalen zodat die me weer kon terugbrengen. De wind was goed. Net genoeg voor een achterwaartse start en gaan. Ik had meteen contact met Jasper en Albert dat geeft toch een vertouwd gevoel. de vlucht ging voorspoedig en zeer snel met een constante snelheid van boven de 85 km/uur met de trimmers los op een hoogte van ongeveer 400 meter, met als hoogste snelheid 96,4 km/uur. het was onderweg een beetje damp en het zicht was niet super. na een dik half uur kwam ik aan bij Zwaagwesteinde en draaide ik tegen de wind in voor de landing. ik zat nog hoog en daar was veel wind met als gevolg dat ik achteruit ging met een gangetje van 20 km/ uur met de trimmers los. ik heb de motor uitgedaan en me laten zakken uiteindelijk lukte het me terug naar het veld te komen en ben ik geland zonder problemen. de vlucht was heel rustig met totaal geen turbulentie. alleen bij de landing was de turbulentie heftig maar niet gevaarlijk. het was een geweldig vluchtje. na een kwartier was Durk Willem er ook al en zijn we naar Jasper gegaan voor een goede maaltijd. Een heel avontuur, jongens bedankt voor de ondersteuning.

Bauke