Na een stuk of 15 oefenvluchten met doorstarts in de afgelopen weken vond Monze het tijd om ook weer eens een echt vluchtje te maken. Het weer was goed en er stond een mooi licht briesje om te starten. het leek ons wel leuk om een mooi overland vluchtje te maken die niet al te lang zou duren, dus heb ik Nucu gevraagd of we daar konden landen en Jan Bakker of die ons eventueel op zou willen halen als dat nodig zou zijn. Iedereen was bereid dus niets stond een mooi vluchtje nog in de weg.

De start ging voorspoedig. Monze als eerste waarna die hoogte ging winnen om daarna naar een afgesproken plek te gaan vliegen waar hij op hoogte op me zou wachten. tien minuten later hing ik ook in de lucht en vloog naar de afgeproken plek.Blog Image De vlucht kon beginnen. Bovenin was het erg mooi rustig weer en met een lichte rugwind vlogen we met een snelheid van ongeveer 40 km/uur richting terherne. het Snekermeer was direct te zien dus de gps was niet nodig. ongeveer 5 kilometer voor Sneek kregen we radiocontact met Nucu. Hij was al onderweg naar het veld. Het veld was al snel in zicht en de auto van Nucu ook maar hijzelf was nergens te bespeuren. Even voor de duidelijkheid jongens als je in het veld gaat staan om iemand op de wachten, doe dan geen groene kleren aan. Maar door de aanwijzingen die hij ons doorgaf lukte het me toch om hem op het laatste moment te ondekken. Bij de landing was de wind absoluut 0 en maakte de landingsrichting eigenlijk niet zoveel uit. Daarna kwam Monze naar beneden. het was al een tijd terug dat hij voor het laatst met 0 wind was geland maar ook dat kwam goed. Blog ImageBlog Image

het was uiteindelijk een vlucht van 45 min. geworden onder uitstekende condities, maar om terug te vliegen had monze wat te weinig brandstof en ook de zon kwam al aardig laag te hangen. we hebben toen besloten om mijn vader te bellen en die heeft ons samen met moeders even opgehaald. mooi dat ze dat zo maar even voor ons willen doen. heel erg bedankt hiervoor.Blog Image

Het voor het eerst een overland vlucht te maken is erg spannend. Dat was het voor mij en dat was het ook voor Monze. Maar dit is wel een van die vluchten die je, net als je eerste solovlucht, nooit weer vergeet.

Bauke