Blog ImageTwee weken terug was Chris bij me te logeren. Hij had het erover om tijdens zijn wereldreis met passagiers te gaan vliegen om zo de kost voor een gedeelte bij elkaar te scharrelen. Toevallig stond er een apco play 42 MK2 te koop en die hebben we gekocht. ikzelf heb al een tijdje in gedachten gehad om straks ook voor mijn tandem brevet te gaan dus dit was een geweldige kans om het eens te proberen en ook om uit te zoeken of mijn motor dit ook aankan. De dag na de aankoop was het mooi weer om er voor te gaan dus wij naar het veld. de eerste start remde ik iets teveel aan dus we kwamen niet los. bij de tweede poging wist ik dat ik absoluut niet aan moest remmen en dus kwamen we mooi van de grond. omdat ik vrij zwaar ben en Chris ook 82 kg moest ik de hele vlucht vol gas vliegen maar het ging wel. We hebben toen 3 starts en landingen gedaan. Het viel me mee hoe gemakkelijk het eigenlijk gaat, maar chris is dan ook een ervaren piloot.Blog ImageGisteren was het weer mooi weer en ik wilde graag samen met Elles ook een tandemvlucht maken. Elles is 50 kg en ik was zeer benieuwd naar de prestaties van mijn motor bij dit gewicht. Chris was al weg en had de tweezitter natuurlijk meegenomen naar Griekenland maar gelukkig kon ik ergens anders nog zo’n scherm lenen. Na alle checks gingen we van start. er stond een mooie windkracht twee en ga een meter of 10 waren we al los. Wat een verschil met chris we waren zo los. nadat we naar 250 meter geklommen waren heb ik langzaam de gas een beetje losgelaten totdat we niet meer klommen. Ik had de gps bij Elles achter op de rug geplakt zodat ik dit mooi kon checken.Blog ImageDe vlucht ging perfect hij stuurde mooi en de motor kon het gemakkelijk aan. We konden half gas vliegen om level te blijven. Eigenlijk is er geen verschil met als ik alleen aan mijn eigen scherm hang. Het sturen en het klimmen gaat alleen een beetje trager en zwaarder. Omdat Elles 30 kg lichter is dan Chris, hing ze ook een beetje hoger voor me zodat het zicht naar voren een beetje belemmerd was maar dat heb ik niet als vervelend ervaren. De landing hadden we van tevoren op de grond al goed doorgesproken zodat ze wist wat er ging komen en wat ze moest doen. Ook hadden we contact via de porto zodat ik in de lucht vertelde wat ik ging doen en wat er zou gebeuren. We hebben de hoogte afgebouwd door bochten te draaien voor het veld. ze kwam mooi op tijd uit het zitje en de landing was er een volgens het boekje zoals jullie op de foto’s kunnen zien. Al met al hebben we 32 minuten in de lucht gehangen. Dit had voor mij wel wat langer kunnen duren maar door de kou moesten we wel terug. en daarnaast is een half uur voor iemand die voor de eerste keer mee gaat ook wel lang genoeg. Blog Image

Tandemvliegen is leuk en ik denk zeker dat ik hiermee door wil gaan. Ben alleen niet van plan om hiervoor een nieuwe motor aan te schaffen. chris was te zwaar voor de motor voor een normale vlucht en lichter dan elles wil ik ook niet gaan voor de balans. het kan wel maar dan moet ik op zoek naar andere spreaders met meer verstel mogenlijkheden. maar vliegen met een passagier tussen de 50 en de 65 kg is ideaal meet deze combinatie. nu nog een eigen scherm en een krabbel van een instructeur.